Spam allt större problem inom PR?

Nu är debatten i full gång igen. Hur är det egentligen? Spammar PR-folket media? Spam är ju olagligt såvida mottagaren är privatperson eller liknande, och syftet kommersiellt. Men att sprida information till företag däremot är ok – åtminstone enligt lagen. Även om även detta diskuteras livligt i skrivande stund. Men oavsett om det är lagligt eller inte, är det ok? En sak är säker – varje dag skickas tusentals e-post-meddelanden från företag till “media” med information  som sistnämnda inte bett om. Och i många fall inte ens vill ha. Liksom direktreklamen så faller emellertid några procent av dessa utskick i god jord. Vilket ger viss utdelning. Och leder till fortsatt sp… förlåt, fortsatta utskick. 

Jag blev inspirerad av Chris Clarkes artikel “Are Public Relations Practitioners Spamming the Media?” i “the Blog Herald“.  Läs den och kommentera.

Posted in 1. Comments: Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

One Trackback

  1. By Beta Alfa » Lördag on March 31, 2007 at 9:20 am

    [...] 2.0 ställer frågan: Spammar PR-folket [...]

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>